תודה רבה על פנייתף!
נחזור אלייך בהקדם
ישנן מספר אפשרויות בשיקול הדעת בעת תכנון ו/או ניהול נכסי עיזבון, וחשוב מאוד להתייחס לכך כבר בשלב מוקדם של החלוקה ועוד לפני מכירת הנכסים.
ישנם מצבים משפחתיים רבים שיכולים להשפיע על ביצוע העסקה ולחייב במס עסקאות נדל"ן כגון: העברת נכסי מקרקעין במסגרת חלוקת עיזבון בין היורשים, הסדר גירושים בין בני זוג, העברת נכס ללא תמורה בין בני המשפחה וכד'.
אנו יכולים לעזור לכם תוך מחשבה והתייחסות לשיקולים אלה ולסייע בביצוע העסקאות הקשורות בכך כמו גם הגנה על היורשים, הבטחת היורשים והמוטבים, במיוחד קטינים או אנשים עם מוגבלויות.
חלוקת עיזבון בין היורשים
הוראת ביצוע מיסוי מקרקעין מס' 7/2010 עוסקת בחלוקת נכסי עיזבון בין יורשים, בשאלה מתי מיסוי מקרקעין יראה את החלוקה פטורה ממס שבח ומס רכישה ובאלו מקרים יש לחייב את חלוקת העיזבון.
ככלל, כל חלוקת נכסים בין שותפים/יורשים נחשבת לעסקת חליפין, בה צד אחד מעביר לצד השני נכס ומקבל נכס אחר תחתיו, ומהווה אירוע מס לפי החוק. סעיף 5(ג)(4) לחוק קובע, כי חלוקה ראשונה של נכסי העיזבון בין היורשים לא תיחשב כמכירה החייבת במס שבח ו/או במס רכישה, ובתנאי שבין היורשים לא הועברה תמורה בכסף (או בשווה כסף) ממקור חיצוני שאינו נמנה עם נכסי העיזבון. כלומר, אם צד אחד מפצה את האחר בכסף שהביא עמו מהבית – העסקה תחויב במס.
הסעיף בחוק אינו מציב דרישה כי החלוקה בין היורשים תערך באופן מאוזן, וכי החלק היחסי של כל יורש יישמר לאחר החלוקה. יחד עם זאת, אם קיים פער מהותי שלא ניתן לגביו הסבר סביר, ייעשה נטל הראיה על היורשים להראות שהחלוקה נעשתה ללא תמורה מחוץ לנכסי העיזבון.
מהי חלוקה ראשונה בין יורשים?
על כך קיימת פסיקה עניפה, והיום גם במקרה שבו נרשמו הזכויות כבר בטאבו, אבל לא נעשתה חלוקה בפועל, לעיתים יכיר מיסוי מקרקעין בכך כחלוקה ראשונה.
ובמה דברים אמורים בעצם? החשיבה היא שלכל אחד מהיורשים יישאר נכס אחד בהתאם לבחירתם תוך איזון משאבים ביניהם או ממקור של העיזבון עצמו, לדוגמה: כספים בחשבונות של המוריש, קופות גמל, קרנות וכו', או איזון באמצעות חלוקת נכס בצורה אחרת. כאשר אין דרך אחרת, ייתכן שהאיזון יבוצע באמצעות תשלום חיצוני, אשר בהכרח יביא עמו תשלום מס בגין כספי האיזון.
אנו נבחר באסטרטגיה הנכונה להגנה על האינטרסים של הלקוח שלנו, בין במקרה ומדובר על חלוקת העיזבון בהסכמה ובין שלא. אנו מייעצים ללקוחותינו מהי הדרך המיסויית הטובה ביותר לצאת מהבעלות המשותפת בנכסים עם שאר היורשים, על מנת לקבל את הפטור ממיסים המיוחל.
תכנון מוקדם של נכסי העזבון יכול לחסוך הרבה מאד כסף במיסי ירושה ועו"ד שוש מדר שהיתה בכירה ברשות המיסים, מכירה את רזי החוק לעומק ויודעת למצוא את הנקודות החשובות.
בעבודה עם המשרד שלנו אתם מקבלים גם עורכת דין בעלת נסיון וידע, גם מומחית מס ומע"מ וגם אשת מקצוע שכבר ראתה הכל ומכירה הכל.
כשאתם באים לאיש מקצוע שיעזור לכם עם נכסי העזבון והירושה, אתם רוצים שהוא יהיה מומחה ובר סמכא בתחום. שידע לתכנן מבעוד מועד את מה שצריך, שכבר עבר את התהליך הזה הרבה פעמים ובעיקר - שייתן לכם בטחון ושיחסוך לכולם זמן, אנרגיה וכסף.
את כל זה משרד עורכי הדין MAS נותן לכם, ובגדול!
עו"ד מדר בעלת נסיון של 25 שנה בתחום החוזים ומיסי הירושה וחלוקת עזבון בין בני המשפחה. היא יודעת ומכירה את כל הסעיפים, התקנות ותתי הסעיפים ותחסוך לכם עשרות שעות של בירורים והוצאת ניירת.
כמו כן, ההכרות עם תחום מיסי הירושה יאפשר לכם לקבל פתרון כולל לעסקה - במחיר הטוב ביותר ובזמן הקצר ביותר.
אנחנו מבינים שחלוקת נכסי עזבון, הקראת הצוואה וחלוקת הירושה יכולים להיות אמוציונלים מאד ואפילו מפחידים וכואבים ולכן אצלנו כל לקוח מקבל יחס אישי וליווי מהשנייה הראשונה ועד סיום התהליך במלואו.
כשאתם מתקשרים - אנחנו עונים! כשאתם רוצים להפגש - אנחנו מתפנים!
מאמרים נבחרים מהתחום
⮜ עריכת דין ושמאות מקרקעין
⮜ נדל"ן | מס הכנסה | מע"מ
עו"ד שוש מדר | עורך דין מס שבח | פריסת מס שבח
נבנה ע"י אינדקס מדיה בניה וקידום אתרים All rights reserved